A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньопетровецький ліцей № 1
Петровецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Новини

Дата: від до Скинути

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.Тож щороку саме цього дня ми вшановуємо відважних ліквідаторів, хто, на щастя, поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто пішов за межу вічності. За минулі роки, ми пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням високих і нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха. Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції! Низький уклін вам за вашу мужність і подвиг. Нехай Господь пошле вам міцного здоров’я, благополуччя і достатку у родинах. Мирного неба над головою та довгих і щасливих років життя. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

20:05 16.12.2021

День святого Миколая

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День святого Миколая.

10:36 16.12.2021

Військово-патріотичні змагання серед закладів освіти Петровецької сільської ради

9 грудня з нагоди святкування 30-річчя Збройних Сил України в стінах нашого ліцею відбулися військово-патріотичні змагання серед закладів освіти Петровецької сільської ради. Більше години тривали запеклі протистояння умілих та впевнених в перемозі гравців. Кожна команда викладалася на всі сто відсотків, аби здобути таку бажану перемогу.

12:10 09.12.2021

День української хустки

День української хустки (ДУХ) — неофіційне свято, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об'єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій.

11:08 07.12.2021

День Збройних сил України

День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

19:18 06.12.2021

Тиждень історії і правознавства

Школа – це простір життя дітей. У школі учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому всю діяльність навчання необхідно будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Сучасне покоління формується в динамічному світі, в умовах постійного змінюваного інформаційного простору, що вимагає від молоді уміння швидко вирішувати життєві проблеми.

19:09 06.12.2021

День Збройних сил України

Сьогодні, 6 грудня, відзначається День Збройних Сил України.Це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави.

11:38 06.12.2021

День боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми

1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства. За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії.

18:47 01.12.2021

Всеукраїнський день добрих справ

#ЩедрийВівторок — Всеукраїнський день добрих справ, який вперше пройшов 27 листопада 2018 року в Україні. У 2018 році Україна офіційно долучилася до всесвітнього благодійного руху #GivingTuesday. Щороку у понад 150 країнах світу мільйони людей у вівторок влаштовують акції на користь благодійних організацій, розповідають про це в соціальних мережах і закликають робити добрі справи.

18:39 01.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора