A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньопетровецький ліцей № 1
Петровецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Новини

Дата: від до Скинути

Андріївські вечорниці

Cеред найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим завжди був день Святого Андрія,(13 грудня), коли за стародавнім звичаєм, дівчата та хлопці збиралася на вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави. Як це було колись і що знає про ці традиції сучасна молодь спробували показати і наші учні. Веселі конкурси, ворожіння, запальні пісні, все дарувало радість. Пишаймося народними обрядами наших пращурів, адже це величезний скарб, який передається із покоління до покоління.

17:55 12.12.2023

День української хустки

7 грудня у світі відзначають День української хустки. Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки. Адже хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож,відроджуймо, поважаймо, наші традиції — це генетичні скарби нашого народу

18:15 07.12.2023

День ЗСУ

Щороку 6 грудня ми вшановуємо Збройні Сили України. ЗСУ завжди були нашою гордістю та славою. А після початку повномасштабної війни про відвагу та професіоналізм українських воїнів дізнався весь світ. ЗСУ – це меч і щит України, наша опора та захист. Найкращі сини та дочки України борються у за незалежність та свободу своєї Батьківщини.

19:28 06.12.2023

Відкритий урок з курсу "Пізнаємо природу"

Сьогодні, першого грудня, у 6-А класі, учителька біології та хімії Федорян М. М. провела відкритий урок засвоєння нових знань з предмету «пізнаємо природу» на тему: «Що таке дихання організмів?». Метою проведення такого уроку було пояснити учням основне поняття дихання як процесу обміну газів між організмом і зовнішнім середовищем, з'ясувати ролі дихання в житті організмів та необхідності постійного постачання кисню і видалення вуглекислого газу, вивчити процес фотосинтезу та його зв'язку з диханням рослин, розглянути різні типи дихальних органів у тварин: легені, шкіра, трахеї тощо, підкреслити важливість правильного дихання для життєдіяльності організмів та збереження навколишнього середовища.

19:40 01.12.2023

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основна її мета - привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності учнів щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, протидії торгівлі людьми їх захисту та прав . Насильству немає виправдання!

19:33 01.12.2023

«Кобилянська: грація української нації»

27 листопада - 160 років від дня народження письменниці, «гірської орлиці», «царівни» української класичної літератури Ольги Кобилянської. Було проведено в 6-А класі урок-реквієм під гаслом: «Кобилянська: грація української нації» (учителька Балан М.І.)

19:52 27.11.2023

Декада ВЧИТЕЛЯ, що атестується

В рамках Декади вчителя, що атестується, сьогодні, 27 листопада, учителька української мови та літератури Змошу Олеся Самсонівна повела відкритий урок з літератури у 9 класі на тему: «Наталка - уособлення кращих рис української жінки» та учитель біології Змошу Валерій Іванович - відкритий урок «Птахи, особливості їхньої будови та способи життя» у 7 класі.

19:48 27.11.2023

Тиждень безпеки дорожнього руху

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.

19:58 25.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора